A szerződéstől való elállás


A www.robzone.hu weboldalon vásárolt árut a megrendelés napjától számított 14 napos határidőn belül indokolás nélkül visszaadhatja.

Hogyan járjon el?

Szerződéstől való elállási űrlap kitöltése a legjobb megoldás. A kinyomtatott és aláírt űrlapot mellékelje az áruhoz, amelyet címünkre visszaküld. A szerződéstől való elállás űrlapja ITT található.

* Ha a reklamációs űrlap kitöltéséhez segítséget igényel, szívesen a rendelkezésére állunk a +36-1-933-3777 tel. számon (hé-pé 9.00-17.00).

Hova küldje a porszívót?

A panasz űrlap kitöltésével javítási számot kap az eladó weboldalán. Az árut szállítsa az egyik Packeta.hu átvevőhelyen, amely ingyenesen szállítja az árut az eladónak.
A Packeta.hu szállítási helyeinek aktuális listája itt érhető el: www.packeta.hu

Az árukat a Packeta.hu-n keresztül küldjük, célszerű a szállítmányt a panaszszámmal együtt a szállítmány címkéjén megjelölni, amelyet a vevő által megadott e-mail címre küldünk.

Mi következik ezután?

Az átvétel után a porszívót szakember ellenőrzi, és megküldünk Önnek egy dokumentumot (jóváírási értesítőt) a pénzügyi rendezés céljából. A banki átutalást a jóváírási értesítőtől számított 14 napon belül várhatja.

Mi történik, ha a porszívót a visszaadás előtt már használtam?

A porszívó használható vagy kipróbálható, gondolni kell arra is, hogy egyes alkatrészei értéktelenné válnak a kipróbálás során. Az ilyen esetben a Robzone Europe s.r.o. számára költségek merülnek fel, amikor az árut eredeti állapotába helyezi, és ezután e költségek megtérítése igényelhető. Minden egyes szerződéstől való elállás esetet külön-külön kezelünk a visszaküldött áruk állapotának megítélésétől függően.

Ideális esetben úgy próbálja ki a porszívót, mintha egy eladó próbálná ki a vásárláskor egy boltban. Ha úgy dönt, hogy a porszívót otthon közvetlenül a padlón próbálja ki, ez szennyeződést okozhat például a szűrésen vagy keféken stb., amelyeket ezután kiszámláznak Önnek.

 

A fogyasztónak jogában áll az áru átvételétől számított 14 napon belül elállni a vásárlási szerződéstől anélkül, hogy bármilyen okot adna meg, amikor az árukat online értékesítés formájában vásárolta meg.

Az adásvételi szerződéstől való 14 napon belüli elállás az alábbi feltételek szerint történik:

 • Azokban az esetekben, amikor a fogyasztó és az eladó közötti szerződés távolsági kommunikációval jött létre, a fogyasztónak jogában áll indoklás nélkül, de csak az áru átvételétől számított 14 napon belül elállni az adásvételi szerződéstől. A hatályos elállás e határidőn belül megköveteli, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelő szándéknyilatkozat, amely a szerződéstől való elállásra irányuló szándéknak tekinthető, a vevő elküldje az eladónak a szóban forgó áru átvételétől számított 14 napon belül. Ilyen esetben a fogyasztó viseli a szándéknyilatkozattal és az áru az eladónak történő visszaküldésével kapcsolatos szállítási költségeket.
 • A szerződéstől való elálláshoz javasoljuk eme online űrlap és csatolását az áruhoz.
 • A panasz űrlap kitöltésével javítási számot kap az eladó weboldalán. Az árut szállítsa az egyik Packeta.hu adagolóhelyen, amely ingyenesen szállítja az árut az eladónak.
  A Packeta.hu szállítási helyeinek aktuális listája itt érhető el: www.packeta.hu

  Az árukat a Packeta.hu-n keresztül küldjük, célszerű a szállítmányt a panaszszámmal együtt a szállítmány címkéjén megjelölni, amelyet a vevő által megadott e-mail címre küldünk.

 • Az eladó kártérítésre jogosult az áruban okozott károkért. Az okozott kár megtérítését az eladó jogosult egyoldalúan beszámítani a vevő vételár visszafizetése iránti igénye ellenében.
  A porszívó használata esetén kétféle elhasználódási szakasz ítélhető meg:
  1. szakasz = hibás tartozék cseréje (pl. porosodás, oldalkefék, szűrők, mop) = 6 350,- Ft.
  2. szakasz = Az értékvesztett tartozékok és a porszívó sérült részeinek cseréje (pl. összekarcolt burkolat) = 13 400,- Ft.
 • Az adásvételi szerződéstől való elállás esetében az adásvételi szerződést a kezdetektől törlik. Az árut az eladónak a szerződéstől való elállástól számított 14 (tizennégy) napon belül vissza kell adni. Ha a vevő eláll az adásvételi szerződéstől, akkor a vevő viseli az árunak az eladónak történő visszaküldésével járó költségeket, még akkor is, ha az árukat nem lehet rendes postai úton visszaküldeni.
 • A szerződéstől való elállás esetén az eladó a vevőtől kapott pénzeszközöket az adásvételi szerződéstől való elállást követő 14 (tizennégy) napon belül visszaadja ugyanolyan módon, ahogyan az eladó a vevőtől fogadta. Az eladó jogosult visszaadni az árut a vevő általi visszaküldésekor nyújtott teljesítést, vagy más módon, feltéve, hogy a vevő ezzel egyetért, anélkül, hogy ez többletköltséget jelentene a vevőnek. Ha a vevő eláll az adásvételi szerződéstől, az eladó nem köteles visszaadni a kapott pénzeszközöket a vevőnek, mielőtt a vevő az árut vissza nem adja neki, vagy nem igazolja, hogy az árut a vállalkozónak elküldte.
 • Az árut lehetőleg komplett és sértetlen állapotban kell a tartozékokkal és használati útmutatóval együtt visszaadni.

A vállalkozó vállalkozói tevékenysége keretében kötendő szerződés esetén a következők érvényesek:

 • Minőségi garancia a megállapodás szerint 1 éves időtartamra szól.
 • Az adásvételi szerződéstől való elállás esetén az árut az adásvételi szerződéstől való elállás elküldésétől számított 7 munkanapon belül vissza kell küldeni az eladónak. Az érvényes visszalépés ebben a határidőben igényli a szándéknyilatkozat elküldését, amely  az érvényes jogi előírásaival összhangban a szerződéstől való visszalépésre irányul az eladónak, ebben a 7 napban az áru átvételétől számítva. Ilyen esetben a fogyasztót terheli  az áru visszaküldésével és a szándék bejelentésével  kapcsolódó  költségek.
  Az eladó köteles a pénzt az áru a vásárló általi átvételének napjától számított harminc napon belül visszatéríteni.
 • Abban az esetben, ha a vevő megsérti az előző mondat szerinti kötelezettséget, az eladó a vevői vétségtől függetlenül az áru vételárának 0,1% -át kitevő szerződéses kötbérre jogosult a késedelem minden napjára, azonban csak legfeljebb a vételár összege erejéig.
 • A vevő nem jogosult az áruszállítás árának visszatérítésére, mivel abban a pillanatban a szállítási árat az eladó már megfizette a harmadik félnek, és ezt a szállítást is elvégezték.
Vissza a boltba